nieuws

Consortium koopt schoolcomplex in Breda voor herontwikkeling

Projectontwikkeling

Een consortium heeft het voormalige schoolcomplex De Rooi Pannen aan de Tuinzigtlaan 12 te Breda aangekocht. De ontwikkelaars zien de aankoop als een kans voor een succesvolle woningbouwontwikkeling van minimaal 150 appartementen.

Consortium koopt schoolcomplex in Breda voor herontwikkeling

Het consortium bestaat uit: Aannemersbedrijf Van Agtmaal, een onderneming van VolkerWessels; Maas-Jacobs Vastgoed uit Zundert; en Somnium Real Estate uit Rijsbergen.

Wat is betaald voor het complex is nog niet geregistreerd in het Kadaster. Het complex was sinds 2007 eigendom van de Stichting Katholiek Ondernemersonderwijs te Tilburg, gevestigd in Tilburg, zo blijkt. De kadastrale grootte van het perceel bedraagt 12.120 m2.

Voortlopend op de voorgenomen verhuizing heeft de huisvestingsadviseur, Stedenrij, namens de verkoper De Rooi Pannen een verkoopprocedure opgestart waarbij het plan van het consortium als beste uit de bus kwam. Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat  overeenstemming is bereikt tussen partijen voor de verkoop van de ontwikkelingslocatie ten westen van het centrum van Breda. De locatie is thans in gebruik voor de horecaopleiding van De Rooi Pannen, die op haar beurt medio 2019 haar activiteiten volledig voortzet op een nieuwe locatie elders in Breda.

De directe omgeving van de voormalige schoollocatie is sterk in ontwikkeling om te transformeren naar een nieuwe, aantrekkelijke woonomgeving. Het reeds door Aannemersbedrijf Van Agtmaal gerealiseerde appartementencomplex Easystreet en de toevoeging in het gebied met de komst van het project Haag5 van Maas-Jacobs Vastgoed dragen hier eveneens aan bij.

Het consortium voorziet een ontwikkeling met een gedifferentieerd woningaanbod met appartementen voornamelijk in het goedkope en middeldure segment. De plannen worden momenteel in samenspraak met de gemeente verder uitgewerkt met betrokkenheid van  architectenbureau JMW. Volgens een woordvoerder van het consortium is er ruimte voor ‘minimaal 150 appartementen’, maar staat het exacte aantal nog niet vast.

De bedrijven spelen daarmee in op de ambities van het huidige Bredase stadsbestuur, meldt BNdestem. Dat wil in de komende vier jaar 6000 woningen bouwen, waarvan 1200 in het goedkope (sociale huur) segment  1800 in het middeldure segment.

Reageer op dit artikel