nieuws

Bouw Hoge Regentesse gestart

Projectontwikkeling

Bouw Hoge Regentesse gestart
De Hoge Regentesse copyright Van den Torren

De bouw van het appartementencomplex De Hoge Regentesse is gestart.

De woontoren van 76 meter hoog wordt met haar hoogte, solitaire ligging en aansprekende architectuur een echte eyecatcher aan de zuidkant van het Haagse centrum. Naar verwachting wordt het project begin 2021 opgeleverd. De verhuur van de appartementen start eind 2019. Het ASR Dutch Core Residential Fund, het woonfonds van ASR Real Estate, wordt eigenaar van de 128 appartementen, 102 parkeerplaatsen en drie commerciële ruimtes van in totaal bijna 300 m2. Hoge Regentesse ligt op de kruising van de Monstersestraat en de Loosduinsekade.

Scootmobielruimte

De woontoren met 23 etages wordt voorzien van een WKO-systeem om de woningen op een duurzame manier te verwarmen en te koelen. De woningen zijn tussen de 69 en 95 m2 groot en beschikken over twee of drie slaapkamers. Alle woningen hebben een buitenruimte en een separate berging. Daarnaast is er een gemeenschappelijke fietsenberging en is er een scootmobielruimte aanwezig. De huurprijzen van de woningen liggen in het middensegment. Hieraan is grote behoefte in Den Haag. De appartementen zijn aantrekkelijk voor young professionals, expats en senioren, maar ook gezinnen kunnen in de vierkamerappartementen zeer comfortabel wonen.

De commerciële ruimtes in de plint van de toren, die voorzien zijn van veel glas, liggen aan de doorgaande wegen op zichtlocatie. De bestemming is kleinschalige detailhandel, een kantoorfunctie of een semi-maatschappelijke functie. Onderdeel van het nieuwbouwproject is ook een bedrijfsruimte van circa 3.000 m2 met bijbehorende parkeerplaatsen. Deze ruimte wordt door de ontwikkelaar Hoge Regentesse verkocht.

Zuidelijk van binnenstad

Hoge Regentesse is centraal gelegen ten zuiden van de binnenstad van Den Haag. Hoge Regentesse, een ontwikkelcombinatie van HD Groep en Van Wijnen West, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling op basis van een ontwerp door HD architecten. De aannemer betreft Van Wijnen Haarlemmermeer.

Foto's

Reageer op dit artikel