nieuws

Verbouwing Muntpassage Weert gestart

Projectontwikkeling

Het winkelcentrum De Muntpassage in Weert wordt ingrijpend verbouwd en aangepast aan de eisen van de tijd.

Verbouwing Muntpassage Weert gestart
Muntpassage-Weert

Wethouder Van Eijk gaf samen met vertegenwoordigers van het Bouwinvest Retail Fund en Top Vastgoed het startsein voor de transformatie van het winkelcentrum.

De Muntpassage omvat zo’n 15.800 m2 winkelruimte, met in totaal ongeveer 50 winkelunits. Een fors deel van de winkels is ingevuld met modeformules zoals WE, Cool Cat, Miss Etam en C&A. Daarnaast omvat de Muntpassage een compleet vers aanbod, inclusief de supermarkt Albert Heijn. Het winkelcentrum neemt al decennia een prominente positie binnen het kernwinkelgebied van Weert in.

Plan Muntpassage

Het vertrek van V&D vormde de aanleiding voor de herontwikkelingsplannen. Vastgoedontwikkelaars Top en FiMek hebben met De Drie Architecten een nieuw concept voor het winkelcentrum bedacht. De Drie Architecten zijn in het zuiden flink aan de weg aan het timmeren, zo deden ze onder andere de Maaspoort en het Stadhuis Tilburg.

De grootste ingreep vindt plaats aan de Nieuwe Markt, waar het pui- en gevelbeeld wordt vernieuwd en er een transparante, dubbelhoge entree voor het winkelcentrum komt. Hierdoor krijgt dit deel van het plein een betere aanblik. De winkels van WE en C&A worden aangepast op basis van hun nieuwste concept. Schoenwinkel Durlinger en Miss Etam zijn inmiddels verplaatst en hebben een nieuwe, grotere vestiging in de Munt geopend. In het winkelcentrum worden de passages, entreepartijen en pui-kaders vernieuwd. Medio 2019 wordt de vernieuwde Muntpassage opgeleverd.

Top en FiMek voeren de plannen uit als FT Ontwikkeling. Als aannemer is de combinatie Woonveste/Huybrechts Relou gecontracteerd.

Reageer op dit artikel