nieuws

Prologis bouwt dc bij Schiphol

Projectontwikkeling

Prologis kondigt de bouw aan van een 10.000 m2 groot distributiecentrum (DC2B) op Prologis Fokker Logistics Park. DC2B wordt speculatief gebouwd en is beschikbaar voor de markt in het derde kwartaal van 2019.

Prologis bouwt dc bij Schiphol

DC2B ligt op Prologis Fokker Logistics Park aan de Fokkerweg 300 in Oude Meer. Dit park is volgens Prologis het grootste luchthaven-gerelateerde logistieke park in Europa in particulier eigendom. Prologis Fokker Logistics Park heeft een oppervlakte van circa 170.000 m2 aan moderne distributieruimte en tal van internationale logistieke dienstverleners zijn er gehuisvest. Het pand DC2B krijgt 16 docks en is op te delen in twee units. Het pand is vooral geschikt voor luchtvracht-gerelateerde logistieke activiteiten.

Sander Breugelmans, countrymanager Prologis Benelux, licht de bouw toe: ‘Wij willen onze klanten op Prologis Fokker Logistics Park flexibiliteit en groeimogelijkheden bieden en zo invulling geven aan de sterke vraag in de regio. Het gebouw wordt ontwikkeld met hoogwaardige specificaties, zoals gebruikelijk in alle Prologis ontwikkelingen, en we hopen het Breeam-keurmerk Very Good te ontvangen.’

Wereldmarktleider Prologis is als  dienstverlener in logistiek vastgoed ook bijzonder actief in de Benelux en was op 30 september 2018 hier eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed. Per 30 september 2018 bedroeg de totale portefeuille 72 miljoen vierkante meter in 19 landen.

Reageer op dit artikel