Philips verkoopt het Evoluon

Philips verkoopt het Evoluon
Links Geert Hurks, midden Hans de Jong, rechts Lee Foolen

Het icoon van Eindhoven is verkocht. Philips doet haar meest beeldbepalende gebouw weg.

Hurks, Foolen & Reijs wordt per 1 januari 2019 de nieuwe eigenaar van het Evoluon. Dat is een speciaal opgetuigde ontwikkelcombinatie voor dit project. Tot nu toe huurt Regis het gebouw, pas in de zomer van 2021 kan de combinatie erin om te gaan renoveren.

De Eindhovense combinatie is door Philips als nieuwe eigenaar geselecteerd uit vijftien geïnteresseerde partijen. Cushman en Wakefield heeft de verkopende partij daarbij geadviseerd. Het gebouw was ernstig aan renovatie toe. Hurks, Foolen & Reijs ontwikkelden eerder de Groene Toren in Eindhoven en de Lee Towers in Rotterdam. Lee Foolen is één van de hoge nieuwkomers in de Top 100 van jongste miljonairs in de Quote.

Duidelijke visie over strategische rol van Evoluon

'De keuze is op Hurks, Foolen & Reijs gevallen mede vanwege hun ambitie een hoogwaardig en divers programma op te zetten waarin technologie, design, educatie, en cultuur de pijlers zijn. Het Evoluon en het park worden als ontmoetingsplek verder ontwikkeld en geïntegreerd in de stad, op een wijze die past bij onze moderne samenleving,' zeggen Hans de Jong, president van Philips Nederland en voorzitter van het beoordelingscomité bestaande uit Jan Hommen (o.a. voormalig CEO ING, CFO Philips), Nienke Meijer directrice van Fontys Hogescholen, en Jos Stuyfzand (Senior Creative Director Philips Design).

Het Evoluon-gevoel komt weer terug

Een nieuw op te richten stichting, ‘Evoluon Foundation’, wordt verantwoordelijk voor de invulling van de programmering. Ook Philips zal hierin als lid plaatsnemen. Hurks, Foolen & Reijs wil dat het Evoluon een inspirerende plek wordt die technologie, design, educatie, en cultuur ademt met internationale allure, maar bovenal ook toegankelijk is voor alle Eindhovenaren. De Eindhovense combinatie heeft in november een stadsgesprek georganiseerd, deze betrokkenheid wil men continueren bij het verder ontwikkelen van het project.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.