nieuws

Ontwikkeling bedrijventerrein Zevender afgerond

Projectontwikkeling

De ontwikkeling van bedrijventerrein Zevender in Schoonhoven is na vijf jaar succesvol afgerond. Recentelijk is de laatste kavel van het 112.000 m2 grote terrein verkocht.

Ontwikkeling bedrijventerrein Zevender afgerond

De nieuwe eigenaren zijn hoofzakelijk ondernemers uit de Krimpenerwaard. De ontwikkeling is een project van Riz Ontwikkeling en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development).

Het bedrijventerrein Zevender is onderdeel van het project Zevender/Thiendenland II. Dit is gericht op een uitbreiding van Schoonhoven met een nieuwbouwwijk, Thiendenland II, en een bedrijventerrein. Om het bedrijventerrein zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen in de komende jaren, is er geïnvesteerd in een goede bereikbaarheid. Onder meer is daarom een nieuwe rotonde aangelegd. Ook is vanuit een integrale blik gekeken naar de beeldkwaliteit van het terrein en de inrichting van de openbare ruimte. Dit om een eenduidig, duurzaam gebied te ontwikkelen dat zich, samen met de naastgelegen woonwijk, de komende jaren verder kan ontwikkelen.

Ontwikkelingscombinatie Thiendenland II – Zevender C.V., verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein en de naastgelegen woonwijk Thiendenland II, is een samenwerking tussen Riz Ontwikkeling B.V. uit IJsselstein en BPD. Zowel het bedrijventerrein Zevender als het woongebied Thiendenland II wordt voor eigen rekening en risico ontwikkeld. Thiendenland II is een gevarieerde woonwijk met circa 550 woningen.

Reageer op dit artikel