nieuws

‘Nieuwbouw Scheveningen gaat door ondanks afhaken vissers’

Projectontwikkeling

United Fish Auctions trekt zich terug uit een vastgoedproject van 100 miljoen euro rond het Noordelijk Havenhoofd in de Scheveningse haven. Ontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed begint binnenkort echter gewoon met de bouw.

‘Nieuwbouw Scheveningen gaat door ondanks afhaken vissers’
haven van Scheveningen beeld Den Haag

Dat blijkt uit berichtgeving van Omroep West. Vorig jaar in februari tekenden de gemeente, VolkerWessels Vastgoed en een aantal grote Scheveningse visserijbedrijven de ontwikkelovereenkomst. De gebiedsontwikkeling met 85.000 m2 nieuwbouw en renovatie rond het Noordelijk Havenhoofd omvat de bouw van nieuwe horecazaken en bedrijfsruimten, een hotel en een ondergrondse parkeergarage voor 950 auto’s. Den Haag zal de Visafslagweg en de Strandweg verbeteren.

De visbedrijven, verenigd in United Fish Auctions (UFA), zouden de renovatie van de visafslag en de nieuwbouw grotendeels bekostigen. Door paalrot en de monumentale status van het bestaande pand denken de vissers miljoenen meer kwijt te zijn. De geplande rekening van 10 miljoen euro zou nu uitkomen op 17 miljoen euro. Omdat gemeente Den Haag daar niet voor wil opdraaien, is UFA uit het samenwerkingsverband gestapt. De vissers houden echter de deur op een kier.

Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (VVD) is niet blij met deze stap. ‘Als college zijn we niet aflatend bezig om de UFA ervan te overtuigen dat ook zij moeten investeren. Nu doet de UFA niet mee in deze ontwikkeling en dat betreur ik want het is voor het gebied belangrijk dat ze meedoen’, aldus Revis tegen de regionale omroep. VolkerWessels Vastgoed gaat echter gewoon door met de ontwikkeling. Binnenkort start de bouw van het hotel op de kop van het Noordelijk Havenhoofd.

Reageer op dit artikel