nieuws

KCAP wint prijsvraag gebiedsontwikkeling Konstanz

Projectontwikkeling

De Zwitserse vestiging van het Rotterdamse bureau KCAP Architects&Planners heeft de stedenbouwkundige prijsvraag gewonnen voor de nieuwe ontwikkeling bij Hafner in de Duitse stad Konstanz.

KCAP wint prijsvraag gebiedsontwikkeling Konstanz

Het plan bevat een mix van 45 hectare woon- en 15 hectare commerciële gebieden, waaronder 2.600 appartementen voor 8.000 inwoners. Ze worden verdeeld in meerdere buurten in de zachte heuvels van het noordwesten van Konstanz, waardoor een waarlijk groene wijk ontstaat. Binnen een duidelijke structuur, vanzelfsprekend ingebed in het landschap, ontstaan door verschillende functies en bouwtypologieën diverse woonkwaliteiten.

KCAP Architects & Planners won de prijsvraag in samenwerking met de landschapsarchitecten Ramboll Studio Dreiseitl, de verkeersplanners Argus Stadt und Verkehr en energie- en duurzaamheidsadviseur Energy-Group.Ch. Konstanz ligt in het zuiden van Duitsland aan de Zwitserse grens.

Tot de zomer van 2019 wordt het stedelijk raamwerk voltooid.

Reageer op dit artikel