Bouw brug naar Galgeriet in Monnickendam begonnen

Bouw brug naar Galgeriet in Monnickendam begonnen

In Monnickendam is begonnen met de bouw van een brug tussen het voormalige bedrijventerrein Galgeriet en het oude stadshart. Galgeriet wordt door Hoorne Vastgoed en BPD Ontwikkeling herontwikkeld tot een woon-, werk- en winkelgebied.

De brug voor fietsers en voetgangers vergroot de bereikbaarheid en levendigheid van Galgeriet en is naar verwachting in april 2019 gereed.

Galgeriet ligt vlakbij de jachthaven van Monnickendam. Er komen onder meer koop- en huurwoningen en commerciële voorzieningen zoals een supermarkt. De herontwikkeling van het gebied verloopt volgens partijen voorspoedig.

Hoorne Vastgoed startte begin dit jaar met de sloop van opstallen en aansluitend met de bouw van de Bierderij Waterland. Deze biologische brouwerij met proeflokaal is sinds mei gevestigd in een voormalige havenloods die werd omgebouwd tot een multifunctionele horecagelegenheid.

En nu is vooruitlopend op de totale ontwikkeling van Galgeriet begonnen met de bouw van de brug. Die zal de wisselwerking tussen de oude stad en het herontwikkelde gebied versterken.

Lees meer over

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.