nieuws

Splinternieuw ministerie alweer verbouwd

Projectontwikkeling

Het kantoor waar de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat huizen, wordt een jaar na oplevering alweer verbouwd.

Splinternieuw ministerie alweer verbouwd
Rijnstraat 8 Den Haag

Ambtenaren klaagden steen en been over het gloednieuwe pand naast het Haagse centraal station. Vooral de dagelijkse soms vruchteloze zoektocht naar een vrije werkplek is een grote ergernis voor de 6.000 werknemers. Er zijn 3.000 werkplekken. Ook hangt er een grafstemming door de sombere kleuren, hebben ambtenaren weinig privacy en verdwalen ze geregeld in het onduidelijk bewegwijzerde gebouw.

Het pand aan de Rijnstraat, dat ook onder meer de Immigratie- en Naturalisatiedienst herbergt, krijgt nu extra plekken waar werknemers vertrouwelijk kunnen telefoneren. Donkere liften krijgen een lichter verfje en de bewegwijzering wordt duidelijker, bevestigt het verantwoordelijke ministerie van Binnenlandse Zaken na berichtgeving door De Telegraaf. De verhuizing van driehonderd ambtenaren naar andere gebouwen moet wat lucht geven.

Reageer op dit artikel