Nog ruim 800 woningen bij Bredaas spoor

Nog ruim 800 woningen bij Bredaas spoor
gepland Havenkwartier Breda

Ten noorden van het hoofdspoor in Breda worden de komende jaren zeker 800 woningen gerealiseerd. Gemeente Breda geeft op 6 november tekst en uitleg over alle plannen.

Dat schrijft gemeente Breda in een uitnodiging aan omwonenden en in de plangebieden gevestigde ondernemers. De bouwplannen behelzen de Strip in het Havenkwartier, tussen de Belcrumhaven en de Speelhuislaan met de behouden Backer & Rueb-hallen (300 woningen), het terrein van de vroegere conservenfabriek Klavers Jansen (80 woningen en appartementen) en Drie Hoefijzers-noord, op het voormalige distributie- en opslagterrein van bierbrouwer InBev (270 woningen, waarvan de helft appartementen).

De fabriekshallen Backer & Rueb aan de Speelhuislaan zijn sinds juni 2017 eigendom van Amvest. Andere ontwikkelaars zijn Synchroon (5Tracks), AM (Drie Hoefijzers) en Consortium Spoorzone met onder andere Winters Bouwbedrijf. In en rond het plangebied is de afgelopen jaren al veel gebouwd, getuige het nieuwe NS-station, het gerechtsgebouw, de vernieuwde Willemstraat en Stationslaan en de realisatie van Drie Hoefijzers-zuid. De bijeenkomst vindt plaats tussen 18.30 en 20.30 uur in het infocentrum van Via Breda aan de Belcrumweg 19 (pand Electron).

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.