nieuws

Eindhoven sluit ontwikkeldeal op Expo Real

Projectontwikkeling

SDK Vastgoed gaat 227 middeldure huur- en koopappartementen ontwikkelen aan de PSV-laan in Eindhoven. Dat hebben het VolkerWessels-bedrijf en gemeente Eindhoven afgesproken op de Expo Real in München.

Eindhoven sluit ontwikkeldeal op Expo Real
akkoord woningproject PSV-laan Eindhoven

Dat schrijft SDK Vastgoed in een bericht op de eigen website. De overeenkomst werd op 8 oktober gesloten tussen directeur Ferdinand Gremmen (namens gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed) en wethouder Yasin Torunoglu van Eindhoven. Bedoeling is om zo spoedig mogelijk de planologische procedure voor het project genaamd Hartje Eindhoven te starten. Hartje Eindhoven is opgenomen in de Prioriteitennota 2018.

De woningen zijn gepland in drie woonblokken op het terrein van de huidige parkeergarage van Hartje Eindhoven naast kantoor Eurobuilding. De beoogde ontwikkeling en realisatie van Hartje Eindhoven past binnen de ambitie van het woningbouwoffensief van de gemeente Eindhoven. Het bouwproject van SDK Vastgoed wordt binnenkort in het gemeentecollege behandeld.

Er zijn ook plannen om Eurobuilding om te bouwen tot een woongebouw, weet het Eindhovens Dagblad. Eurobuilding BV, een combinatie van Interesting Vastgoed van Toon de Koning en Van Deursen Groep, is van plan het kantoorgebouw te transformeren tot woontoren. De combinatie wil er bovendien een nieuwe woontoren bij bouwen.

De twee projecten aan de PSV-laan moeten in totaal 500 tot 600 woningen opleveren. Eindhoven heeft een bouwoffensief aangekondigd om 1.300 extra woningen te realiseren om het woninggebrek op te vangen. Andere Eindhovense woningprojecten staan op stapel aan de Orangerie aan de Castiliëlaan, de terreinen Van de Ven & Co en Vogelzang aan de Willemstraat en het Palletterrein aan de Elburglaan.

Reageer op dit artikel