Arcade levert tweede woontoren Laakhaven-West op

Arcade levert tweede woontoren Laakhaven-West op
oplevering woontoren CalandTwo aan de Calandstraat in Den Haag

Arcade Wonen heeft appartementengebouw CalandTwo met 117 huurwoningen aan de Calandstraat in Den Haag Laakhaven-West opgeleverd aan de huurders.

Op 3 oktober 2018 verrichtten wethouder Wonen Boudewijn Revis en René Lemson, directeur-bestuurder van Arcade met de eerste bewoner de openingshandeling. Eind 2016 begon de bouw. In 2014 leverde Arcade al de naastgelegen CalandTower op. Het appartementengebouw CalandTwo telt 92 sociale, 25 vrijesectorhuurappartementen en bedrijfsruimten. De appartementen liggen op de tweede tot en met achtste verdieping en meten 72 m2 tot 89 m2. De appartementen zijn energiezuinig en krijgen minimaal energielabel A.

René Lemson zegt met CalandTwo bij te dragen aan de vorming van de nieuwe woonwijk Laakhaven-West. ‘De CalandTower was de eerste nieuwbouw in deze wijk, de huidige uitbreiding met CalandTwo en de CalandParking vormen samen nu een geheel. Met in totaal 196 sociale, 25 vrijesectorhuurappartementen, bedrijfsruimten en 209 parkeerplaatsen. De architectuur is vernieuwend met bijzondere details en een vleugje New York.’

De Westlandse corporatie levert dit jaar in Den Haag 204 woningen op en in 2019/2020 nog eens 543 woningen. ‘De vraag naar woningen is groot in Den Haag. Voor de komende jaren hebben we een uitdagende gezamenlijke opgave. Daarom zijn wij blij dat Arcade als Westlandse corporatie zo actief is in Den Haag. De oplevering van CalandTwo is goed nieuws voor woningzoekenden. Dit wordt echt een prachtig woon- en werkgebied’, aldus wethouder Revis.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.