nieuws

Overeenkomst 45 woningen in Velsen

Projectontwikkeling

Maandag 17 september is de koopovereenkomst getekend voor de locatie Triangel Stratingplantsoen in Velsen-Noord.

Overeenkomst 45 woningen in Velsen

Projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout heeft de locatie aangekocht van de gemeente Velsen. Op de locatie was tot 2015 een basisschool gevestigd.

In de eerste plannen gaat de ontwikkelaar uit van 45 woningen. De woningen die gerealiseerd worden zijn voornamelijk woningen in het middeldure huursegment. Daarnaast gaan er naar verwachting vier woningen in de verkoop. Alle woningen worden gasloos opgeleverd. De aannemer van het project is KBK-Bouwgroep uit Volendam. De betrokken partijen gaan in de komende maanden de plannen verder uitwerken. Als alles volgens planning verloopt kan de bouw van de woningen eind volgend jaar worden gestart.

Timpaan is niet zomaar een ontwikkelaar. De rendementen komen niet terecht bij aandeelhouders maar vloeien terug in een stichting. Deze stichting investeert in maatschappelijke projecten waar grote behoefte aan bestaat maar die soms moeilijk te financieren zijn. Daarnaast investeert Timpaan in meer woonkwaliteit in haar projecten.

Reageer op dit artikel