nieuws

NSI gaat kantoorterrein bij Sloterdijk verdichten

Projectontwikkeling

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter gaat samen met vastgoedinvesteerder NSI kijken naar de mogelijkheden tot verdichting van het terrein van Motion Building aan de Radarweg 60 in Amsterdam.

NSI gaat kantoorterrein bij Sloterdijk verdichten
Radarweg 60 in Amsterdam

NSI kocht het 16.000 m2 grote kantoorgebouw, dat tegen het hart van Sloterdijk ligt, in augustus voor 47,3 miljoen euro (Kadaster). Het kantoorgebouw is recent gerenoveerd en voor de huidige huurders zal er voorlopig dan ook niets veranderen. Het full-service kantoorpand ligt op een steenworp afstand van station Amsterdam Sloterdijk en telt tien verdiepingen. Momenteel heeft het gebouw negen huurders en is er nog ongeveer 29 procent van het totale gebouw beschikbaar voor verhuur.

Wat NSI er precies wil realiseren, moeten de partners nog nader bepalen. ‘We zijn blij met deze samenwerking met NSI en zien ernaar uit om samen met hen de mogelijkheden te onderzoeken voor intensivering van Motion Building en het bij het gebouw behorende terrein’, aldus directeur Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. ‘Amsterdam Sloterdijk is volop in ontwikkeling. Het is een prachtige uitdaging mee te mogen denken hoe we het terrein van Motion Building zó kunnen herontwikkelen dat het aansluit bij de nieuwe plannen voor het gebied’, vervolgt De Gruyter.

De ontwikkeling past binnen de transformatie van Sloterdijk Centrum. Het gebied rond het gelijknamige station is niet langer een bedrijventerrein, maar wordt langzaamaan een mix van woon- en werkgebouwen en diverse horeca. Eind vorig jaar werden zo’n 350 tijdelijke woningen opgeleverd en begin 2018 kwamen daar nog eens 250 woonstudio’s bij. Het is de bedoeling dat in het gebied uiteindelijk 7.500 nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd.

Ook Anne de Jong, cio van NSI, is enthousiast: ‘We zijn heel blij met de aankoop van Motion Building, een prachtig gebouw op een enorm dynamische locatie in de hoofdstad. Er gebeurt van alles op en rondom Sloterdijk en de buurt transformeert in een hoog tempo. We zien er naar uit om samen met Boelens de Gruyter te kijken naar alle mogelijkheden die het kantoorpand aan Radarweg 60 en het bijbehorende terrein te bieden hebben.’

Reageer op dit artikel