Leiderdorp krijgt 182 nieuwe woningen

Leiderdorp krijgt 182 nieuwe woningen
bouwstart Bij de Zijl in Leiderdorp

Vink Bouw en Did Vastgoedontwikkeling zijn op 25 september met de bouw van 36 sociale- en 104 vrijesectorhuurappartementen in Leiderdorp. In totaal ontwikkelen ze 182 woningen.

De intentieovereenkomst werd in juni 2017 getekend. De bouw van de overige 42 koopwoningen begint in november. Het project is centraal gelegen aan de Leidsedreef op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoorbaan in Leiderdorp. Deze plek waar voorheen een roc was gevestigd, wordt getransformeerd naar een woonwijk met een mooi ingerichte openbare ruimte en centraal plantsoen. De wijk Bij de Zijl krijgt een mooie mix van huur- en koopwoningen.

Aegon heeft de 104 middeldure huurappartementen in een woontoren van 70 meter gekocht. Naast deze toren komt een appartementengebouw met 36 sociale huurwoningen die Rijnhart Wonen zal kopen en verhuren. Daarnaast worden 42 grondgebonden koopwoningen gerealiseerd. De ontwikkelaars zeggen met dit project invulling te gegeven aan de omvangrijke vraag naar nieuwe woningen in Leiderdorp. Ook betekent dit de start van de transformatie van bedrijventerrein de Baanderij naar een gemengde woonwerkomgeving.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.