Plan voor wolkenkrabber in Leiden

Plan voor wolkenkrabber in Leiden
woningproject Leiden RED Company

Red Company wil in Leiden drie woontorens van 60 tot 115 meter ontwikkelen. De maximale bouwhoogte bedraagt nu nog 75 meter in Leiden.

Dat blijkt uit berichtgeving van Omroep West. Het project is voorzien aan de Willem de Zwijgerlaan op de locatie van het verouderde KPN-kantoor en uitvaartcentrum Monuta. Het project genaamd Lead is een initiatief van Red Company, een ontwikkelaar uit Rotterdam. Volgens de projectontwikkelaar zullen de torens 'Leiden in haar woningbehoefte voorzien. Van sociaal- midden- tot luxe segment: Lead wordt toegankelijk en betaalbaar voor iedereen'.

Leidse politici hekelen de bouwhoogte. Het CDA bevestigt dat er in Leiden komende jaren flink gebouwd moet worden, maar raadslid Bleijie stelt dat dit 'wel naar Leidse maatstaven' moet gebeuren. 'Dus maximaal 75 meter hoog'. Volgens hem heeft met name behoefte aan grondgebonden woningen met tuin. Op 11 september is een informatiebijeenkomst in Het Gebouw over het project. De Rotterdamse onderneming is onder meer bekend als ontwikkelaar van het nieuwe Danone-kantoor in Hoofddorp.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.