nieuws

Nederlandse architect ontwerpt hoogste gebouw van Australië

Projectontwikkeling

Architectenbureau UN Studio in Amsterdam heeft het winnende ontwerp gemaakt voor het hoogste gebouw van Australië. De zogenoemde Green Spine van 356 meter hoog komt te staan in Melbourne.

Nederlandse architect ontwerpt hoogste gebouw van Australië
Green Spine, Melbourne

UN Studio, het bureau van Ben van Berkel en zijn vrouw Caroline Bos, is in Nederland onder meer bekend van de Erasmusbrug in Rotterdam en het NS-station van Arnhem. De Green Spine (groene wervelkolom) gaat uit twee spiraalvormige torens bestaan. De hoogste toren krijgt een woonbestemming, in de tweede toren van ruim 250 meter komt onder meer een hotel. Het complete project omvat een vloeroppervlak van 253.485 m2, op een plot van 6.191 m2.

Naast woningen krijgen de twee torens ook kantoren, een hotel, vermaak, een BMW Experience Center en een kinderdagverblijf. Beide torens krijgen een groene uitstraling met begroeide gevels en een tuin op het dak. De bouwkosten belopen zo ’n 2 miljard Australische dollars (1,2 miljard euro).

Aan de prijsvraag die projectontwikkelaar Beulah International voor het gebied in Melbourne uitschreef deden ook de twee Nederlandse architectenbureaus OMA van Rem Koolhaas en MVRDV van Winnie Maas mee.

Reageer op dit artikel