nieuws

Nieuwe woningprojecten in gebiedsontwikkeling Zierikzee

Projectontwikkeling

AM en AVV Beheer hebben het startsein gegeven voor een nieuw woningproject in deelplan 2C Scandinavische Velden in Zierikzee. De volledige gebiedsontwikkeling genaamd Noorderpolder bestaat uit 575 woningen en appartementen.

Nieuwe woningprojecten in gebiedsontwikkeling Zierikzee
Scandinavische Velden in Zierikzee

Dat bericht AM. Het deelplan behelst de realisatie van twaalf al verkochte woningen. De woningen krijgen zonnepanelen en worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd. Noorderpolder verrijst aan de noordzijde van Zierikzee. Het plan bestaat uit de twee deelgebieden De Velden en De Lanen. AM en AVV ontwikkelen het deelgebied De Velden in vier hoofdfases.

Het plan kenmerkt zich door veel openbaar groen en water, een ruime landelijke opzet en ligt op een steenworp afstand van het centrum van Zierikzee. Dit jaar is een groot deel van de 53 grondgebonden woningen in de tweede fase opgeleverd. Deze fase bestaat uit bungalows, twee-onder-een-kapwoningen en twee verschillende typen rijwoningen. Met het symbolische bouwstartsein is gestart met de realisatie van de laatste grondgebonden woningen in Scandinavische Velden. Fase 2C bestaat uit acht vrijstaande woningen en vier rijwoningen.

Op korte termijn wordt gestart met de verkoop van dertig ruime appartementen in Scandinavische Velden. Deze appartementen zijn gelegen aan de zuidzijde van het plan Scandinavische Velden en beschikken alle over ruime buitenruimten en een eigen parkeerplaats. Voor deze appartementen hebben zich reeds meer dan honderd belangstellenden aangemeld.

Het ontwerp van de woningen en appartementen in Scandinavische Velden is afkomstig van Wonka Architectuur. De bouw is in handen van Bouwgroep Peters uit Middelburg. De voorbereiding van de verkoop van de derde fase van Noorderpolder is gestart. Voor deze fase zijn meer dan honderd belangstellenden. Het aanbod bestaat in eerste instantie uit negen levensloopbestendige semi-bungalows en negen rijwoningen.

Al in 2017 zijn de laatste twee-onder-een-kapwoningen van de Zeeuwse Velden opgeleverd. Hiermee is de totale eerste fase van Noorderpolder, bestaande uit 203 woningen, volledig gerealiseerd en bewoond. Vanwege de grote belangstelling heeft AM de uitvoering van het project vorig jaar versneld.

Reageer op dit artikel