Bol.com verdubbelt oppervlakte pand Waalwijk

Bol.com verdubbelt oppervlakte pand Waalwijk
Bol.com verdubbelt oppervlakte pand Waalwijk

Een jaar na oplevering van het eigen e-fulfilment center laat webwinkel Bol.com weten dit complex in Waalwijk te verdubbelen in omvang.

De Ahold Delhaize-dochter nam in september 2017 op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk een distributiecentrum van 50.000 m2 in gebruik. Gezien de snelle groei van de onlineverkopen acht Bol.com de komende jaren een verdubbeling van het distributiecentrum naar 100.000 m2 nodig. Dan is er ook meer opslagruimte voor partners van Bol.com. Meer dan 21.000 Nederlandse winkeliers verkopen artikelen via het platform.

Bij de bouw was al rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding. In 2021 moet de uitbreiding afgerond zijn. Het fulfilment center in Waalwijk is een van de meest duurzame gebouwen in de Benelux. Net zoals bij de bouwstart in 2016 wordt ook bij de uitbreiding rekening gehouden met groene en energievriendelijke oplossingen en een optimaal werkklimaat.

Zo wordt er gebouwd volgens de Breeam-certificering, met als uitgangspunt de hoogst mogelijke score (Outstanding). Bol.com laat maatregelen treffen, waarbij energie wordt opgewekt middels windmolens, regenwater wordt opgevangen en gerecycled en vogels kunnen logeren in speciale nestkasten. In bijna twintig jaar is Bol.com uitgegroeid van een boekenwinkel naar een winkelplatform met 16 miljoen artikelen. Inmiddels winkelen bijna 9 miljoen Nederlanders en Belgen bij Bol.com en trekt de winkel meer dan 1 miljard bezoeken per maand.

Huub Vermeulen, algemeen directeur bij bol.com: ‘Deze uitbreiding, nog geen jaar na de opening van ons eerste eigen fulfilment center, stelt ons in staat om ook bij toenemende volumes een goede service te blijven verlenen voor onze klanten en voor onze partners die verkopen via Bol.com. Het biedt ons behalve de ruimte voor verdere groei tevens de mogelijkheid om te blijven innoveren.’

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.