Startsein bouw Waterfront Lelystad

Startsein bouw Waterfront Lelystad

Met het leggen van een funderingsbalk is officieel gestart met de bouw van 25 woningen in het project Waterfront te Lelystad.

Het project Waterfront bestaat uit 25 grondgebonden vrije sector huurwoningen uit de BAM Wooncollectie die worden afgenomen door twee particuliere beleggers. De woningen worden aardgasvrij uitgevoerd en hebben een EPC  van minder dan  0,26. De woningen worden voorzien van een luxe keuken, sanitair en vloerverwarming op alle verdiepingen voor maximaal comfort.

Westvast gaat namens de particuliere beleggers de kwaliteit tijdens de bouw bewaken. REBO gaat het verhuurproces begeleiden en neemt de woningen na oplevering in beheer. BAM Wonen verwacht de woningen eind 2018 op te leveren.

Waterfront is een deelplan in de nieuwe woonwijk Warande, onderdeel van deelplan twee, een nieuw woongebied van meer dan 3600 woningen in het zuiden van de gemeente Lelystad. Het gebied ligt naast het natuurreservaat de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.