nieuws

Ook binnengevels Hogeschool Rotterdam onveilig

Projectontwikkeling

Ook binnengevels Hogeschool Rotterdam onveilig
Slot

De brandveiligheid van een pand van de Hogeschool Rotterdam blijkt nog slechter te zijn dan in januari werd aangenomen.

Toen bleek uit een voorlopige inspectie dat gevelplaten van het gebouw C aan de Kralingse Zoom niet brandbestendig genoeg waren. Uit nieuw en grondiger onderzoek komt naar voren dat de gevelplaten aan de binnen- en buitenkant niet voldoen aan de normen. Eerder ging het alleen om de buitenkant die niet brandveilig was.

De onderwijsinstelling liet in januari zijn gebouwen onderzoeken naar aanleiding van de fatale brand in de Grenfell Tower in Londen van juni vorig jaar, die 71 mensen het leven kostte. Het vuur verspreidde zich razendsnel via de gevelplaten aan de buitenkant.

Op basis van de eerste signalen begin dit jaar heeft de hogeschool het pand deels buiten gebruik gesteld. Een deel van het onderwijs wordt sindsdien op een andere locatie gegeven.

Reageer op dit artikel