Bouwinvest meldt oplevering zorgwoningen Ouderkerk

Bouwinvest meldt oplevering zorgwoningen Ouderkerk
Zonnehuis Theresia in Ouderkerk aan de Amstel

Bébouw Midreth heeft in Ouderkerk aan de Amstel 62 zorgappartementen opgeleverd aan eigenaar Bouwinvest. Bouwinvest Healthcare Fund verhuurt deze vrijesectorhuurwoningen aan senioren.

In samenspraak met de gemeente Ouder-Amstel en Zonnehuisgroep Amstelland (ZHGA) krijgen 75-plussers en/of ouderen met een zorgvraag voorrang. Een beperkt aantal appartementen is nog beschikbaar. Hiermee is het totale project opgeleverd, na de realisatie in januari van Zonnehuis Theresia met 45 zorgplaatsen voor zware zorg met als huurder zorginstelling ZHGA.

De maandelijkse huren die beginnen vanaf 795 euro. ‘We geven bewoners niet slechts een sleutel, maar de zekerheid dat alles geregeld is’, aldus Erwin Drenth, director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest. ‘Het concept past uitstekend bij onze visie op zorg en wonen. Het doel is om de bewoners zo lang mogelijk op aangename wijze zelfstandig thuis te laten wonen.’

Bébouw Midreth, ZorgID, Zonnehuisgroep Amstelland en Bouwinvest Healthcare Fund hebben Zonnehuis Theresia en de zorgappartementen in de Gijsbrecht in nauwe samenwerking met de gemeente Ouder-Amstel en belanghebbenden ontwikkeld. Het ontwerp is van architectenbureau Rijnboutt.