nieuws

Werklocaties in race voor circulaire economieprijs

Projectontwikkeling

De longlist voor de ABN Amro Circular Economy Awards is bekend: 44 genomineerden maken kans om Circulair Friesland en Plug-In-City op te volgen als beste circulaire werklocatie en beste circulaire regio van Nederland.

Werklocaties in race voor circulaire economieprijs
ABN Amro Circular Economy Awards

Dat heeft ABN Amro op 18 april bekendgemaakt. De lijst bestaat uit 22 regio’s en 22 werklocaties die in aanmerking komen voor de duurzame prijs. De grootbank is zelf druk bezig zijn vastgoedportefeuille te verduurzamen en opende najaar 2017 een eigen circulair inspiratiepand op de Zuidas.  Juryvoorzitter Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen): ‘Circulaire gebiedsontwikkeling leeft, ontstijgt het beeld van een niche volledig, wordt steeds breder gedragen door ondernemend Nederland en gaat om nieuwe verdien- en businessmodellen.’

De jury zet tijdens de nadere selectie nadrukkelijk in op de noodzakelijke cultuurverandering die behoort bij meer circulair denken. ‘Ook we meer focus op waardevermeerdering en verduurzaming van bestaande locaties.’  De genomineerden in de categorie werklocatie op alfabetische volgorde zijn:

 1. Blue City 010, Rotterdam
 2. Clean Tech Playground de Ceuvel, Amsterdam
 3. C-Mill, Heerlen
 4. De Aam en Merm, Elst
 5. De Blokhuispoort, Leeuwarden
 6. De Mars, Zutphen
 7. De Wildeman, Zaltbommel
 8. Ecomunitypark, Oosterwolde
 9. Goudse Poort, Gouda
 10. Halfweg Spijkenisse, Voorne-Putte
 11. Huis van Haarlemmermeer
 12. Industriepark Kleefse Waard, Arnhem
 13. InnoFase, Duiven
 14. Marineterrein, Amsterdam
 15. Metalot3C, Budel
 16. Oosteind, Papendrecht
 17. Recycle Boulevard, Leeuwarden
 18. Schiebroek, Rotterdam
 19. Schiphol Trade Park, Amsterdam
 20. Stepelo, Haaksbergen
 21. Werkplaats De Gruyter, s-Hertogenbosch
 22. Werkspoorkwartier, Utrecht
Reageer op dit artikel