nieuws

Roompot bouwt gasloos resort Zeeland

Projectontwikkeling

Roompot Vakanties begint dit jaar nog met de bouw van zijn eerste resort dat geheel met elektriciteit in de energiebehoefte voorziet. Het park met 86 duurzame en energiezuinige woningen wordt zonder gasaansluiting aangelegd.

Roompot bouwt gasloos resort Zeeland
Roompot Water Village in Kamperland Zeeland

Roompot, dat veertig eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland exploiteert, investeert 22 miljoen euro in het nieuwe resort. De bouwwerkzaamheden beginnen dit najaar. De oplevering verwacht Roompot medio 2019. De verkoop van de recreatiewoningen begint eind april met een verkoopprijs vanaf 173.950 euro. Roompot Water Village zal voor een groot gedeelte uit water bestaan. Het park komt dicht bij de Noordzee te liggen aan Nationaal Park Oosterschelde en bij het strand van het Zeeuwse dorp Kamperland.

De gasten kunnen gebruik maken van de voorzieningen van het naastgelegen Roompot Beach Resort. Hier bevinden zich onder andere een jachthaven, een subtropisch zwembad, diverse sportfaciliteiten en verschillende restaurants. De 86 van duurzame materialen gebouwde woningen worden verwarmd met behulp van warmtepompen. Hierdoor is een gasaansluiting niet nodig. Voor opwekking van de energie worden ze voorzien van zonnepanelen. Door uitbreiding van het aantal zonnepanelen kan de woning geheel energieneutraal worden uitgevoerd, het zogenoemde nul-op-de-meter.

Reageer op dit artikel