nieuws

Maarssen krijgt 62 nieuwe woningen

Projectontwikkeling

Bébouw Midreth en Koolstof Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van de eerste fase van Merenhoef in Maarssen. Het gaat om een renovatie van 22 zorgwoningen en nieuwbouw van 62 woningen.

Maarssen krijgt 62 nieuwe woningen
project Merenhoef in Maarssen

De aannemingsovereenkomst is recent ondertekend. Bébouw is de aannemer van het project, Koolstof de ontwikkelaar. Het terrein van woonzorglocatie Merenhoef in Maarssen wordt herontwikkeld en gerevitaliseerd. Het bestaande verpleeghuis en 32 aanleunwoningen worden gerenoveerd. Er komen 48 nieuwe appartementen (zowel koop-, vrije sector huur als sociale huur), veertien grondgebonden levensloopbestendige koopwoningen en 2.000 m2 ondersteunde voorzieningen gerealiseerd.

De huurders en kopers van de woningen kunnen gebruik maken van de voorzieningen van het zorgcentrum. Het nieuw te bouwen servicecentrum van het zorgcomplex, met een restaurant, ontvangstruimte, vergaderruimte en ruimte voor dagverzorging, krijgt een belangrijke wijkfunctie. Eerstelijns zorg is beschikbaar in de nieuw te bouwen dokterspost en apotheek.

In de eerste fase wordt het servicecentrum gerealiseerd, inclusief de daarboven gelegen veertien  koopappartementen, een apotheek en huisartsenpost met bovengelegen (huur)appartementen. De bouwstart staat gepland medio mei 2018. Naar verwachting zullen de appartementen in het derde kwartaal van 2019 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel