nieuws

Kleinste politiebureau van Nederland feestelijk geopend

Projectontwikkeling

 Na een zorgvuldige restauratie was het op donderdag 19 april in Amsterdam-Sloten zo ver: het kleinste politiebureau van Nederland werd geopend.

Kleinste politiebureau van Nederland feestelijk geopend

De opening werd verricht door gedeputeerde Jack van der Hoek van de provincie Noord-Holland, dagelijks bestuurder Ronald Mauer van stadsdeel Nieuw-West en adjunct-directeur Michiel van der Burght van Stadsherstel.

Het monumentale gebouwtje uit 1866 kon worden aangekocht en gerestaureerd door Stadsherstel dankzij een crowdfunding die 52.000 euro opbracht. Het gebouw was eigendom van de gemeente. De politie had de post in 2015 afgestoten.

Stadsherstel Amsterdam Stadsherstel Amsterdam redt monumenten en beeldbepalende panden door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. De panden worden in bezit gehouden, waarmee een goede staat van onderhoud blijft gegarandeerd. Sinds haar oprichting in 1956 heeft Stadsherstel 600 panden in de Metropoolregio Amsterdam gered.

Reageer op dit artikel