Hotel Zijlsingel aan Novum Group opgeleverd

Hotel Zijlsingel aan Novum Group opgeleverd

Op woensdag 25 april 2018 is het renovatieproject Hotel Zijlsingel door HBB Groep aan de Duitse Novum Group opgeleverd

Op deze historische plek in de binnenstad van Haarlem is het ‘niu Dairy’ Hotel met 84 kamers gerealiseerd. Het hotel is, inclusief de complete inrichting, ontwikkeld en gerealiseerd door HBB Groep.

Het hotel heeft vier verdiepingen en is ontworpen door Mulderblauw Architecten. Vanuit een bestaand betoncasco is een volledig nieuwe invulling gegeven. Daarnaast is het pand voorzien van nieuwe gevelbekleding.

Het nieuwe hotel in Haarlem is na het ‘niu Cobbles hotel’ in Essen (Duitsland) de tweede locatie waar Novum Group zijn innovatieve hotelconcept heeft toegepast.

Het niu Dairy Hotel is het onderdeel van een groter plangebied op de hoek van de Zijlsingel. Dit gebied heeft door HBB Groep de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Het eerste deel bestond uit de nieuwbouw herenhuizen in de Ruychaverstraat en de volledige renovatie van het kantorencomplex waar nu het UWV is gevestigd. Het laatste deel is in aanbouw en wordt het - in de volksmond genoemde - scheidingshotel genaamd NexT.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.