Bouw appartementengebouw The George van start

Bouw appartementengebouw The George van start

Woensdag 18 april is officieel gestart met de bouw van 47 appartementen in het, door Zuidschans C.V. (samenwerkingsverband BPD en AM) ontwikkelde, appartementengebouw The George op de Zuidas.

Aan de George Gershwinlaan, wordt appartementengebouw The George gerealiseerd met in totaal 47 luxe appartementen met een woonoppervlak vanaf 72 m² tot en met 196 m².

Het komvormige dak is volledig bekleed met zonnepanelen. Zo vangt The George niet alleen het regenwater op, maar ook zonne-energie die onder meer wordt ingezet voor verlichting in de openbare ruimten van het complex. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van stadskoude en stadswarmte, is er een ventilatiesysteem dat zorgt voor warmteterugwinning.

Alle appartementen in The George zijn inmiddels verkocht. Het appartementengebouw wordt gebouwd door BAM Wonen en naar verwachting opgeleverd in 2020.

Voormalig Rijksbouwmeester en eerste vrouw in die functie, Liesbeth van der Pol (DOK Architecten) tekende voor The George: een opeenstapeling van 47 appartementen en penthouses met een rijke groenvoorziening en tevens een gebouw met een knipoog naar de Amsterdamse School.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.