nieuws

Transformatie postkantoor Neude van start

Projectontwikkeling

Transformatie postkantoor Neude van start
Post Utrecht aan de Neude in Utrecht, aanzicht vanaf de Oudegracht

MRP Development heeft het officiële startsein gegeven voor de transformatie van het postkantoor aan de Neude tot Post Utrecht.

Het wordt een multifunctioneel complex met de centrale bibliotheek, winkels, een foodmarkt, horeca en een fietsenstalling.

Al in de zomer van 2017 begonnen de voorbereidende bouwwerkzaamheden in het monumentale pand. Sinds januari 2018 zijn de werkzaamheden ook aan de buitenzijde zichtbaar. Zo zijn er rondom het gebouw bouwhekken geplaatst. Ook is de oude garage annex traforuimte gesloopt, om ruimte te maken voor nieuwbouw op het binnenterrein aan de Oudegracht en voor een nieuwe gevel.

MRP Development heeft in overleg met ASR Vastgoed door architectenbureau Rijnboutt een ontwerp laten maken waarin winkelen, eten, drinken, ontmoeten en vergaderen centraal staan. Fimek Estate adviseert ASR Vastgoed daarbij op bouwtechnisch gebied. Post Utrecht zal uiteindelijk ruimte bieden aan 5.500 m2 winkels, 9.000 m2 bibliotheek, waaronder horeca en een auditorium, en 1.000 m2 fietsenstalling.

De afbouw van de bibliotheek, naar een ontwerp van ZECC Architecten, zal gerealiseerd worden door aannemingsbedrijf Jurriëns. Als alles volgens plan verloopt, zal Post Utrecht vanaf begin 2019 gefaseerd worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel