nieuws

Pand met 43 iLofts binnen 2 weken gebouwd

Projectontwikkeling

Pand met 43 iLofts binnen 2 weken gebouwd
iLofts, Laakhaven West, Den Haag

Aan de Calandkade in Laakhaven West in Den Haag verrijst binnen twee weken een pand met 43 woningen. De totale bouwtijd bedraagt een halfjaar.

Per dag worden vijf studio’s rechtstreeks uit de fabriek per vrachtwagen afgeleverd en geplaatst.

Ontwikkelaar Dutch Housing Company van de zogeheten iLofts, maakt gebruik van een modulair bouwsysteem waarbij de studio’s in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen worden gemaakt. De studio’s worden daar voorzien van installaties, afwerking en badkamer.

De totale bouwtijd tot de oplevering aan de bewoners bedraagt een half jaar. Wethouder Wijsmuller geeft op woensdag 7 maart 2018 in het bijzijn van de toekomstige bewoners het startsein voor het plaatsen van de eerste iLoft. ‘De huurders kunnen hier waarschijnlijk rond de zomer al wonen. Dit soort starterswoningen hebben we nodig in onze stad.’

Bewoners van de iLofts hebben als deelauto een volledig elektrische BMW i3 tot hun beschikking. De benodigde elektriciteit wordt geleverd door de zonnepanelen op het dak van het complex.

Reageer op dit artikel