nieuws

Nog half miljard naar datacomplex Google

Projectontwikkeling

Google zal zijn datacentrum in het Eemshavengebied in Groningen uitbreiden. Het bedrijf trekt daar 500 miljoen euro voor uit.

Nog half miljard naar datacomplex Google

Dat maakte het Amerikaanse techbedrijf op 15 maart bekend. Het bedrag komt bovenop de 1 miljard euro die het bedrijf al heeft uitgegeven voor het complex. Google weet nog niet hoe groot de nieuwbouw precies wordt, wanneer de bouw moet beginnen en wanneer de extra vleugel moet worden opgeleverd.

Het datacentrum bij de Eemshaven, tientallen voetbalvelden groot, werd in 2016 geopend. Er werken ongeveer 250 mensen. Bekende Google-diensten als Gmail, Maps en YouTube draaien via de systemen die binnen staan. Google heeft laten uitrekenen dat het centrum al 800 miljoen euro heeft opgeleverd voor de Nederlandse economie.

Reageer op dit artikel