nieuws

Hoogste punt bouw Lumière

Projectontwikkeling

Op de plaats van de voormalige Euro Cinema bioscoop op de hoek van de Leyweg/Hengelolaan in Den Haag komt een appartementengebouw met 65 sociale huurappartementen. Vorige week bereikte de bouw van de Lumière haar hoogste punt.

Hoogste punt bouw Lumière

Het gebouw telt 15 verdiepingen en is 46 meter hoog en hiermee hoger dan de overige woontorens in Den Haag Zuidwest. Opdrachtgever is woningcorporatie Arcade, de grootste verhuurder in Westland.

In september 2017 gaven wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen) en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade het startsein voor de bouw. Het appartementengebouw krijgt de passende naam Lumière als knipoog naar het verleden. Ondanks de koude winter verloopt de bouw volgens planning. Woningcorporatie Arcade verwacht de appartementen in het vierde kwartaal van dit jaar op te leveren.

De twee of driekamerappartementen hebben een oppervlakte tussen de 94 en de 107 vierkante meter, een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer en balkon. De bergingen bevinden zich op de begane grond en de eerste verdieping. De woningen voorzien gedeeltelijk in eigen elektriciteitsgebruik door duurzame toepassingen. Zo komen er zonnepanelen op het dak. Daarmee krijgen de woningen minimaal energielabel A.

Reageer op dit artikel