nieuws

Gasloos woningproject Berkel en Rodenrijs

Projectontwikkeling

Gemeente Lansingerland, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Vink Ontwikkeling zullen 8 maart de anterieure overeenkomst tekenen voor een woningontwikkeling op het terrein van de voormalige palletfabriek Hordijk in Berkel en Rodenrijs.

Gasloos woningproject Berkel en Rodenrijs
voormalige palletfabriek Hordijk in Berkel en Rodenrijs

In deze overeenkomst worden alle afspraken op het gebied van onder andere duurzaamheid, financiën en het openbaar gebied vastgelegd. Het plan bestaat uit 120 gasloze woningen met een gevarieerd aanbod van appartementen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en vrijstaande woningen. Het programma omvat onder andere 20 procent sociale huur en 10 procent sociale koopwoningen. Sinds de Tweede Kamer eist dat nieuwbouw voortaan gasloos moet worden opgeleverd, melden bijna alle ontwikkelaars dat hun woningprojecten inderdaad gasloos zijn.

De woningen in Berkel worden bovendien energiezuinig. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) voor rijwoningen wordt 0. De twee-onder-éénkap woningen en vrijstaande woningen krijgen een EPC van 0,2. Alle overige woningen worden aangeboden conform de eisen uit het Bouwbesluit (EPC van 0,4).   De bestemmingsplanprocedure gaat naar verwachting in het tweede kwartaal 2018 van start. Als alles volgens plan verloopt, starten de eerste bouwactiviteiten in de tweede helft van 2019.

Reageer op dit artikel