nieuws

Elektrische deelauto’s in Utrechts nieuwbouwproject

Projectontwikkeling

Synchroon en mobiliteitsaanbieder We Drive Solar gaan direct bij oplevering van de eerste woningen in het Utrechtse project Wisselspoor elektrische deelauto’s en deelfietsen in de parkeergarage plaatsen.

Elektrische deelauto’s in Utrechts nieuwbouwproject
deelauto

De toekomstige bewoners en ondernemers in Wisselspoor kunnen hierdoor vanaf dag één profiteren van een duurzaam mobiliteitsaanbod gebaseerd op de kracht van de zon. Het gaat in deze eerste fase om vijf auto’s en vijf fietsen. Het verminderen van de automobiliteit is een essentieel speerpunt in deze gebiedsontwikkeling. Er komen ongetwijfeld meer deelauto’s. In totaal zijn 1.000 woningen gepland in dit project in de Utrechtse spoorzone.

We Drive Solar biedt in steeds meer Utrechtse wijken slimme mobiliteit op de kracht van de zon. De woningen worden opgeleverd inclusief dit exclusieve mobiliteitsaanbod voor een periode van drie jaar. Elke bewoner kan gedurende deze periode gebruik maken van de We Drive Solar-auto’s. De samenwerking vindt plaats in het kader van de recent getekende CityDeal Elektrische deelmobiliteit in Stedelijke Gebiedsontwikkeling.

Hierin hebben ministeries, provincies, grote steden en projectontwikkelaars met elkaar afgesproken om een doorbraak te realiseren voor elektrische deelauto’s in woningbouwprojecten. De pilot past ook in de ambitie van de Gemeente Utrecht om van de nieuwe woonwijk een autoluwe wijk te maken.

Reageer op dit artikel