nieuws

COD-aandeelhouder slachtoffer van bedreiging en afpersing

Projectontwikkeling

COD-aandeelhouder slachtoffer van bedreiging en afpersing
COD-project RIV op Kop Zuidas

Het kantoor van vastgoedontwikkelaar COD in Amsterdam is beschoten. In de ruiten van het bedrijf aan Michelangelostraat 67 zijn in de nacht van woensdag 7 maart op donderdag meerdere kogelgaten gevonden.

Dat meldt tijdschrift Quote. In december 2016 werd ook al brand gesticht in het pand. ‘Wij worden bedreigd en afgeperst’, vertelt directielid Winno Pleijsier in een verklaring. ‘Op dit moment worden we als familie bedreigd en afgeperst als gevolg van een zakelijk conflict tussen mijn vader en een zakenrelatie’, schrijft Winno Pleijsier, zoon van vastgoedman Henk Pleijsier, namens zijn familie.

‘Deze zaak is van enkele jaren geleden en is ook onder de rechter geweest en de rechter heeft mijn vader op alle fronten volledig in het gelijk gesteld. Deze rechterlijke uitspraak heeft echter duidelijk geen effect gehad, want sindsdien worden we als familie bedreigd en afgeperst. Nu ook partijen die hier helemaal niets mee te maken hebben bij het bedreigen worden betrokken, voel ik mij genoodzaakt deze verklaring af te geven’, aldus Pleijsier.

De familie heeft nog geen officiële aangifte gedaan, maar zal dat wel doen. De zaak staat helemaal los van COD. Ook de familie Van Veggel – medeaandeelhouder van COD en eigenaar van het pand – heeft niets met de zaak van doen. De familie laat weten de familie Pleijsier te steunen en hoopt dat de politie de daders oppakt.

Reageer op dit artikel