nieuws

BPD en EME II ontwikkelen 148 woningen in Zaandijk

Projectontwikkeling

BPD en EME II ontwikkelen 148 woningen in Zaandijk
Bannenhof Zaandijk

Op de vroegere locatie van het gemeentehuis in Zaandijk komen 148 woningen.

Daartoe heeft de gemeente Zaanstad een koop-, ontwikkel- en realisatieovereenkomst getekend met BPD Ontwikkeling en EME II. Met het plan Bannehof wil de ontwikkelcombinatie woningen neerzetten van hoge kwaliteit, zonder gasaansluiting en met een Zaanse identiteit.

In 2007 is de ontwikkeling van een woningbouwprogramma voor de locatie Bannehof al een keer aanbesteed. Door de kredietcrisis is het toen niet van de grond gekomen. Het oude stadhuis is inmiddels gesloopt en het terrein is tijdelijk ingericht als speelterrein. De aantrekkende woningmarkt heeft de gemeente in 2016 doen besluiten om een nieuwe procedure op te starten voor nieuwbouw van woningen op de Bannehof.

Reageer op dit artikel