nieuws

Bouwstart Legoland in Scheveningen

Projectontwikkeling

De bouw van Legoland Discovery Centre en horeca aan de Middenboulvard van Scheveningen is op 5 maart begonnen.

Bouwstart Legoland in Scheveningen
Legoland Scheveningen

Eerder was het oude gebouw van Vitalizee de afgelopen weken gesloopt. Naar verwachting zal de nieuwe Scheveningse attractie in de tweede helft van 2019 geopend worden. SENS real estate is initiatiefnemer en ontwikkelaar van het plan. Het Legoland Discovery Centre komt in een ruimte van 3.000 m2 die wordt weggewerkt onder de boulevard.

Op de begane grond en de eerste verdieping komen, behalve de entree en de winkel van het Legoland Discovery Centre, ook diverse bijpassende horecagelegenheden. Het initiatief van Merlin Entertainments, het moederbedrijf van Sealife en Madam Tussaud, past in de doelstelling van de gemeente Den Haag om Scheveningen Bad het hele jaar rond aantrekkelijk te maken.

De Haagse wethouder Boudewijn Revis stelt dat Legoland ‘uitstekend past’ bij de ontwikkelingen op de Noordelijke Boulevard. ‘Zo is Scheveningen niet alleen in het voorjaar en de zomer aantrekkelijk maar ook in de andere seizoenen. Daar kunnen de ondernemers volop van profiteren. Met deze indoorattractie en de straks vernieuwde Middenboulevard en de huidige ontwikkelingen op de Noordboulevard kan Scheveningen Bad weer dé badplaats van Noordwest Europa worden.’

Reageer op dit artikel