nieuws

Blauwhoed wint woningtender Utrecht

Projectontwikkeling

Projectontwikkelaar Blauwhoed heeft de tender gewonnen die de gemeente Utrecht heeft uitgeschreven voor de ontwikkeling van 45 woningen bouwveld 8 Leeuwesteyn.

Blauwhoed wint woningtender Utrecht
Blauwhoed ontwikkelt woningen Leeuwesteyn in Utrecht

De locatie ligt tussen de Tweede Muntmeesterlaan en het Oeverpark. Het betreft een duurzaam project met een grote binnentuin. In het project zijn wateropvangende erfafscheidingen, tuinbakken en wadi’s voor duurzaam gebruik van hemelwater verwerkt. De 45 duurzame stadswoningen worden gebouwd in een moderne interpretatie van de Utrechtse art deco-stijl naar ontwerp van KOW Architecten.

Klaassen Groep, verantwoordelijk voor de bouw, zal zoveel mogelijk duurzame en circulaire materialen gebruiken. Verder zijn de woningen geschikt voor energieneutraal (nul-op-de-meter) en all-electric wonen. Blauwhoed wil de plannen samen met gemeente en potentiële kopers verder vormgeven. Tijdens co-creatiesessies kunnen toekomstige bewoners meepraten en -denken over het ontwerp van de plattegronden en de inrichting van de binnentuin.

Reageer op dit artikel