nieuws

Tweede Motel One Amsterdam open

Projectontwikkeling

Tweede Motel One Amsterdam open
Motel One in Amsterdam aan Valkenburgerstraat

Aan de Valkenburgerstraat in het centrum van Amsterdam zijn 237 hotelkamers en zes appartementen opgeleverd. BlueSpace Development realiseerde er een hotel voor de formule Motel One en zes appartementen.

BlueSpace is een samenwerking tussen projectontwikkelaars Blauwhoed en De Ruimte. De combinatie leverde eind 2017 Motel One op, een driesterrenhotel met 132 kamers. In november vond de oplevering van Monet Garden Hotel plaats, een viersterrenhotel met 105 kamers. Op 15 februari vindt de officiële opening plaats van Motel One.

Beide hotels zijn gevestigd in één gebouw dat is ontworpen door Klunder Architecten. De entrees zijn gelegen aan de Valkenburgerstraat. De 132 kamers van Motel One Hotel liggen aan de voorzijde van het gebouw. De 105 kamers van het Monet Garden Hotel bevinden zich aan de achterzijde van het gebouw, met oriëntatie op de Uilenburgergracht. De appartementen aan de Uilenburgergracht zijn bereikbaar via een binnentuin die tussen de hotels is gelegen.

Falcon Plaza heeft in Win Hotels, momenteel al actief met meerdere hotels in Amsterdam, de geschikte exploitant gevonden van het Monet Garden Hotel. Voor Motel One is het het tweede hotel in de hoofdstad. In december 2014 tekende het consortium de contracten voor de ontwikkeling en realisatie van de twee hotels met belegger Falcon Plaza en Motel One. In mei 2016 startte aannemer M.J. de Nijs en Zonen met de bouw.

Reageer op dit artikel