nieuws

BPD ontwikkelt twee projecten Breda

Projectontwikkeling

BPD ontwikkelt twee projecten Breda
Amphia-terrein aan Langendijk in Breda

BPD regio Zuid herontwikkelt het Amphia-terrein in Breda naar een woonwijk en realiseert in dezelfde stad een winkelhart op de locatie Teteringen.

Dat laat BPD weten in een persbericht. BPD heeft de locatie Amphia gekocht van Amphia. De herontwikkeling van het Amphia-terrein begint na sluiting van de ziekenhuisvesting aan de Langendijk. Op het terrein komen 271 woningen, waarvan vijftig sociale huurwoningen. Het wordt een combinatie van grondgebonden woningen en appartementen.

Door de gunstige ligging aan het Zaartpark en in de wijk Boeimeer wordt tegemoet gekomen aan de grote vraagbehoefte naar groen-stedelijk wonen, aldus BPD. Daarnaast laat BPD weten dat een overeenkomst is gesloten tussen gemeente Breda en Cuore (de combinatie BPD/Rialto) voor een volwaardig winkelhart in Teteringen.

Het winkelgebied komt op de huidige locatie De Scheperij. Het gaat om de ontwikkeling en realisatie van een winkelcentrum van 4.000 m2 commerciële ruimte, een overdekte laad- en lossluis en 32 appartementen. Op de begane grond onder de koopappartementen komen een Jumbo-supermarkt en een Aldi-supermarkt en nog enkele dagwinkels.

Reageer op dit artikel