nieuws

Bouw stationskwartier Kampen van start

Projectontwikkeling

Bouw stationskwartier Kampen van start
Stationskwartier Kampen

De bouw van het nieuwe winkelcentrum Stationskwartier in Kampen is 9 februari officieel begonnen.

Het winkelcentrum wordt opgeleverd in fases en zal uiteindelijk bestaan uit 6.000 m2 detailhandel, waaronder een full-service supermarkt van Albert Heijn, en 1.000 m2 semi-maatschappelijke voorzieningen. Het project wordt gerealiseerd in opdracht van Bun Projectontwikkeling die de bouwopdracht heeft verleend aan de lokale partij Weever Bouw.

Al in september zal de nieuwe Albert Heijn, onderdeel van de eerste fase, zijn deuren openen. ‘Naast de Albert Heijn komen één of twee supermarkt gerelateerde winkels’, vertelt Bernard Sinnema, projectontwikkelaar bij Bun Projectontwikkeling. ‘Dat kan bijvoorbeeld een slijterij zijn. De contracten zijn nog niet getekend, dus ik kan nog niet zeggen wat de exacte invulling gaat worden.’

De nieuwe Albert Heijn zal de dichtstbijzijnde supermarkt zijn voor alle inwoners van het nieuwe Stationskwartier. Het is de jongste nieuwbouwwijk van Kampen met een totaal van uiteindelijk ongeveer 650 woningen. Het project omvat ook 45 appartementen en 70 grondgebonden woningen. Het appartementencomplex wordt ruim 17 meter hoog en moet een echte blikvanger in de wijk vormen.

Reageer op dit artikel