nieuws

100 hectare beschikbaar voor logistiek op Maasvlakte 2

Projectontwikkeling

100 hectare beschikbaar voor logistiek op Maasvlakte 2

Het Havenbedrijf Rotterdam stelt per direct 100 hectare grond beschikbaar op Maasvlakte 2 voor de realisatie van een nieuw logistiek bedrijvenpark.

Dit toekomstige ‘Distripark Maasvlakte West’ voorziet volgens het havenbedrijf in de toenemende vraag naar havengebonden logistiek vastgoed.

Volgens het havenbedrijf Rotterdam is dit terrein op dit moment de enig beschikbare ‘greenfield’ locatie in de Rotterdamse haven. ‘Distripark Maasvlakte West is per direct beschikbaar voor uitgifte’, zegt Maarten de Wijs, business manager Distribution and Warehousing van het Havenbedrijf Rotterdam.

Volgens De Wijs is er veel interesse vanuit de markt. ‘Het is dan een toplocatie voor zowel logistiek dienstverleners en verladers als voor vastgoedontwikkelaars en investeerders.’

Het terrein is multimodaal ontsloten via de weg, het spoor en het water en bevindt zich op steenworp afstand van deepsea- en shortseaverbindingen. Ook ligt het nieuwe Distripark gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande Distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.

Het terrein is uitgeefbaar in stukken van diverse afmetingen. Bij de bouw zijn er daarnaast geen beperkingen wat betreft de hoogte van de panden. Volgens De Wijs is het Distripark Maasvlakte West geschikt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie, chemie, koelvriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen.

Ook voor agro-distributie biedt het toekomstige logistieke bedrijvenpark vestigingsmogelijkheden. Er is al een cluster van koelvriesopslag op de Maasvlakte en daarnaast kan er samengewerkt worden met de koelvries-clusters in de Merwe-Vierhavens en Eemhaven (Cool Port).

Reageer op dit artikel