nieuws

Woningbouw op landgoed Monnikenberg gestart

Projectontwikkeling

Woningbouw op landgoed Monnikenberg gestart
Woningbouw op landgoed Monnikenberg, Hilversum

Hugenholtz Property Group uit Naarden is gestart met de bouw van de eerste fase van het woningbouwproject ‘Landgoed Monnikenberg’ te Hilversum.

Gelegen aan de Soestdijkerstraatweg nabij het Tergooi Ziekenhuis en aansluitend op het Goois Natuurreservaat komen 110 wooneenheden, verdeeld over appartementen, urban villa’s en woningen die bereikt worden langs een statige toegangsweg tussen monumentale bomen.

De eerste fase, bestaande uit 53 appartementen voor verhuur in de vrije sector plus een parkeergarage, is geheel verkocht aan een particuliere belegger. Van de 24 appartementen voor verkoop, in grootte variërend van  100 m2 tot een penthouse van 283 m2, met koopsommen vanaf 360.000 euro, is inmiddels een deel verkocht. De appartementen zijn een ontwerp van Jan Bloemendal architecten.

Alle appartementen beschikken over een terras en parkeerplaatsen in de half-verdiepte parkeergarage die wordt voorzien van een dak met natuurlijke begroeiing.

Fase 2 en 3

De volgende fasen bestaan uit vrijstaande woningen, twee-onder-één kap woningen en 15 lofts in drie urban villa’s. De tweekappers naar een ontwerp van MIX Architecten van 198 m2 worden verkocht vanaf 655.000 euro. De verkoop start na verkrijging van de bouwvergunning.

Landgoed Monnikenberg komt na ruim 20 jaar voorbereiding tot stand en is een prachtig nieuw woongebied in de natuur op het terrein van het voormalige klooster nabij Tergooi openbaar vervoer en winkelgelegenheden en op 800 meter van de Hilversumse Golf.

Landgoed Monnikenberg werd in november 2015 gekocht door Boei van de Zusters Augustinessen van Sint Monica.

Reageer op dit artikel