nieuws

Vivent verkoopt panden in Den Bosch

Projectontwikkeling

Vivent verkoopt panden in Den Bosch

Zorgorganisatie Vivent verkoopt haar panden gevestigd aan Rijnstraat 4 en 10 in Den Bosch aan R.I. De Vries Ontwikkeling. Samen met Woningcorporatie Mooiland ontwikkelen zij 96 appartementen voor de sociale huursector.

De daadwerkelijke bouw start waarschijnlijk begin 2019. De verhuizing van Vivent naar een kleinere locatie vindt in het laatste kwartaal van 2018 plaats.

ABC Capital heeft de verkoop namens Vivent via een openbaar en gestructureerd verkoopproces begeleid. Gezien de gunstige ligging van beide objecten nabij het centrum van Den Bosch, en de mogelijkheden die partijen zagen voor het ontwikkelen van de kantoren naar een woonbestemming, was er veel interesse vanuit de markt.

Voor beide panden hebben R.I. De Vries Ontwikkeling en Mooiland eerste schetsvoorstellen gemaakt die nog nader uitgewerkt moeten worden. Het pand aan Rijnstraat 4 wordt op basis van de eerste plannen gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een nieuwbouwcomplex met zo’n 60 sociale huurappartementen verdeeld over meerdere bouwlagen. De intentie is om de woningen in BENG op te leveren. BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) betekent dat de appartementen maximaal zijn geïsoleerd. En een deel van hun energie komt uit de in het dak geïntegreerde zonnepanelen.

De hoofdstructuur van Rijnstraat 10 blijft volledig intact om hoge kosten te voorkomen. In het pand kunnen zo’n 36 appartementen worden gerealiseerd, variërend qua grootte. De appartementen krijgen een individuele buitenruimte. Vanuit duurzaamheid is het uitgangspunt energielabel A. Voor beide panden is de voorgenomen doelgroep 1-2 persoonshuishoudens. Bijvoorbeeld starters op de woningmarkt, eventueel met tijdelijke huurcontracten

Reageer op dit artikel