nieuws

Mogelijk horeca en woningen op locatie V&D Alphen

Projectontwikkeling

Mogelijk horeca en woningen op locatie V&D Alphen
Van Boetzelaarstraat 12 in Alphen aan den Rijn

Het voormalige V&D-pand in het centrum van Alphen aan den Rijn maakt mogelijk plaats voor food & beverage-formules met daarboven appartementen.

Dat blijkt uit een mededeling van verantwoordelijk wethouder Gerard van As. Het pand aan Van Boetzelaarstraat 12 is eigendom van Bouwfonds IM. De eigenaar hoort een dezer dagen of de beoogde huurders zullen tekenen. Wethouder Van As stelt ‘een commerciële partij’ er een foodcorner wil realiseren. Jumbo is bovendien ‘in de markt’ voor een vestiging voor La Place.

Daarboven zijn dan dertig appartementen voorzien. Bouwfonds IM moet nog bepalen of het pand herontwikkeld wordt of dat sloop en nieuwbouw volgen. De wethouder heeft laten berekenen dat sloop en nieuwbouw ‘financieel gunstiger’ is.  Als Bouwfonds niet tot overeenstemming komt met deze commerciële partij, gaat het gebouw volgens mediapartner Studio Alphen ‘sowieso plat’. Na het bankroet van V&D opende WoonXL een outletstore in het pand.

Reageer op dit artikel