nieuws

Hercuton bouwt dc voor Heyl in Honselersdijk

Projectontwikkeling

Hercuton bouwt dc voor Heyl in Honselersdijk
Nieuwbouw Heyl in Honselersdijk

De bouw van het nieuwe distributiecentrum van Heyl in Honselersdijk gaat 13 januari van start.

W.K. Heyl j.r. is groothandel in bloemen en planten die Duitse bloemisten bedient. Het distributiecentrum komt op een perceel van 15.000 m2 en krijgt een bruto vloeroppervlakte van 25.000 m2. Ook komt er 1.600 m2 kantoorruimte in het complex. Het pand wordt op twee niveaus aangesloten op de productstraat van Royal Flora Holland krijgt onder meer een 16.000 m2 grote koelruimte en 33 docks. Het rechterdeel van het gebouw is volledig ingericht als ‘koelcel’, in het linkerdeel zijn de kantoren dubbellaags opgenomen.

Vanwege de brandwerendheid en energiegunstige eigenschappen wordt de hoofdconstructie van het gebouw volledig in beton opgetrokken. Hercuton realiseert de nieuwbouw volledig turnkey en heeft overal de coördinatie over. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton is samenwerking met architectenbureau Gerrit van der Vijver.

Reageer op dit artikel