nieuws

Breda: ‘Eén op vijf woningen Havenkwartier wordt sociaal’

Projectontwikkeling

Breda: ‘Eén op vijf woningen Havenkwartier wordt sociaal’
Havenkwartier Breda

Niet meer dan een op de vijf woningen in het nieuwe Havenkwartier in Breda wordt een sociale woning, schrijft BN De Stem.

Meer sociale woningbouw zou de ontwikkeling van de buurt financieel in gevaar brengen, stelt de Bredase wethouder Alfred Arbouw van Stedelijke Ontwikkeling in antwoord op vragen uit de gemeenteraad. De wethouder kreeg kritiek dat slechts 20 procent van de woningen in de plannen sociale huur betreft.

Volgens Arbouw heeft een groter percentage sociale woningbouw een negatieve impact op het financieel resultaat. ‘Er zijn ook andere doelgroepen die behoefte hebben aan huisvesting. Door deze verdeling ontstaat juist een gedifferentieerde wijk’, aldus de wethouder.

Arbouw is volgens de krant erg te spreken over het urban karakter van het Havenkwartier. Hij zou dat ruig-postindustriële gevoel best wel willen behouden. Maar de wethouder wijst erop dat de overeenkomsten met onder meer Pier 15, Stek, Belcrum Beach, Klavers Jansen en Electron over vijf jaar aflopen. Een deel van de creatieve instellingen kan misschien verhuizen naar een lap grond op het oude terrein van Backer & Rueb. Maar of dat ook écht kan, wordt nog uitgezocht.

 

Reageer op dit artikel