nieuws

Via Outlets investeert fors in bestaande outletcentra

Projectontwikkeling

Via Outlets investeert fors in bestaande outletcentra
Freeport Lisboa Fashion Outlet nabij Lissabon

Via Outlets investeert ruim 200 miljoen euro in de renovatie en/of uitbreiding van elf Europese outletcentra. In Via Outlet participeren onder meer de Nederlandse pensioenbelegger APG en belegger Meyer Bergman.

Via Outlets heeft op 19 december het startschot gegeven voor de opening van 35 nieuwe winkels en restaurants in Freeport Lisboa Fashion Outlet nabij Lissabon. De opening vormt de volgende stap na een grote verbouwing, waarbij het outletcentrum is uitgebreid met een keur aan winkels van hoogwaardige merken. Verwacht wordt dat deze uitbreiding een significante stijging van bezoekers teweeg gaat brengen en de omzet met 20 procent verhoogt.

Van de nieuwe winkelruimte is 80 procent al verhuurd, waardoor het 35.777 m2 grote outletcentrum nu ruim 130 winkels en restaurants telt. Freeport Lisboa Fashion Outlet is het vijfde outletcentrum dat Via Outlets heeft gemoderniseerd. Fashion Arena Prague Outlet in Praag mocht binnen het programma het spits afbijten. Daarna volgden Landquart Fashion Outlet in Zwitserland, Batavia Stad Fashion Outlet bij Lelystad en Mallorca Fashion Outlet in Spanje.

De omzet van de merken in deze vier centra profiteerden gedurende de eerste drie kwartalen van 2017 van een jaarlijkse groei van minstens 15 procent tegen 10 procent in de hele portefeuille. De volgende outletcentra die Via Outlets gaat opknappen, zijn de Fashion outletcentra in Göteborg in Zweden, Wrocław in Polen, Zweibrücken in Duitsland, Sevilla in Spanje, Porto in Portugal en Oslo in Noorwegen.

Reageer op dit artikel