nieuws

Pathé opent bioscoop aan Ahoyplein Rotterdam

Projectontwikkeling

Pathé opent bioscoop aan Ahoyplein Rotterdam
Pathé aan Schouwburgplein in Rotterdam

Ballast Nedam en Heijmans realiseren aan het nieuwe Ahoyplein in Rotterdam een grote Pathé-bioscoop. Het complex naast Rotterdam Ahoy wordt de 29ste locatie in Nederland van Pathé.

Dat meldt de ontwikkelcombinatie Hart van Zuid met daarin Ballast Nedam en Heijmans. De geplande bioscoop zal naar verwachting ruim 1 miljoen bezoekers per jaar trekken. De bouw start in 2019, in 2020 staat de opening gepland. Pathé zal het pand bij oplevering kopen, laten de ontwikkelaars desgevraagd weten. De bioscoop moet de nieuwe publiekstrekker worden tussen winkelcentrum Zuidplein, Ahoy en het Zuiderpark.

De bioscoop wordt wat grootte betreft vergelijkbaar met de Rotterdamse vestigingen bij de Kuip en aan het Schouwburgplein. De nieuwe bioscoop wordt onder architectuur gebouwd. Pi de Bruijn, architect en partner bij Cie is gevraagd een ontwerp van internationale allure te maken. Naast de bioscoop komt een internationaal congrescentrum inclusief een poppodium als uitbreiding van de Ahoy-accommodatie, een hotel, diverse restaurants en extra parkeerruimte. De plannen hiervoor zijn nog in ontwikkeling.

Reageer op dit artikel